Waarom long tail-zoekwoorden belangrijk zijn

Relevante sleutelwoorden vormen de basis van een SEO-campagne en vormen het middelpunt van elke SEO-beslissing die wordt genomen. Bij het uitvoeren van zoekwoordonderzoek zijn de belangrijkste factoren om op te letten bij het selecteren van zoekwoorden de relevantie en het zoekvolume. Voor een klein bedrijf of een bedrijf dat alleen een website draait, is het niet aan te raden achter de zoekwoorden voor het hoge zoekvolume aan te gaan, omdat het jaren zal duren om zelfs maar enige tractie te zien.

Je kunt het beste inzetten op zoekwoorden ergens in het midden, die een zoekvolume hebben maar niet zo concurrerend zijn. Deze zoekwoorden kunnen lange staartvarianten van zoekwoorden zijn of zoekwoorden die uit 3 of meer woorden in de zin bestaan.
Hier zijn enkele redenen waarom website-eigenaren lange staartwoorden in hun SEO-campagne moeten gebruiken:
Er is minder concurrentie

Brede zoekwoorden hebben mogelijk een hoog zoekvolume, maar denken na over het aantal sites dat wordt gerangschikt voor iets extreem breeds als ‘software’. Als u een klein B2B-softwarebedrijf exploiteert, zult u nooit naar zoiets gaan vanwege de concurrentie van grote en gevestigde bedrijven die ook producten op uw markt verkopen. Richt je in plaats daarvan op je specialiteit. Misschien verkoopt u boekhoudsoftware voor middelgrote bedrijven. “Zakelijke boekhoudsoftware” krijgt minder zoekvolume dan “software” of zelfs “boekhoudsoftware”, maar er is veel minder concurrentie voor dit lange sleutelwoord.
Hogere conversie

Mensen die zoeken met behulp van lange staart zoekwoorden zijn meestal op zoek naar iets heel specifieks en hebben al de tijd besteed aan het doen van onderzoek en het verfijnen van hun zoekopdracht. Brede zoekwoorden worden niet zo goed omgezet, omdat zoekers nog steeds doorgaans in de onderzoeksmodus werken en misschien niet eens weten wat ze willen. Als “zakelijke boekhoudsoftware” iemand naar uw pagina brengt die uw boekhoudsoftwarepakketten voor bedrijven beschrijft, zal die pagina waarschijnlijk sneller worden omgezet.
Houdt dingen natuurlijk

Zoekwoorden koppelen aan User IntentEen groot deel van SEO is vandaag de dag om content te maken en delen. Het is belangrijk om zoekwoorden op een natuurlijke manier op te nemen in inhoud zoals blogposts, zodat het bericht na verloop van tijd in een zoekopdracht verschijnt. Als u steeds opnieuw dezelfde trefwoorden gebruikt, kan dat een rode vlag opwerpen en zou u als een spammer kunnen worden beschouwd. Het gebruik van verschillende lange staartvarianten in de hele inhoud en als ankertekst helpt om dingen natuurlijk te houden. Uw inhoud moet vriendelijk en ontspannen zijn en uw pagina’s vullen met zoekwoorden is een duidelijke no-no. Sterker nog, Google blokkeert dingen als Keyword Stuffing en deze praktijken kunnen zelfs leiden tot een boete.
Minder duur voor PPC

Hoewel SEO een langdurig proces is, kan investeren in PPC helpen om meer direct verkeer te genereren. Natuurlijk kan PPC ook erg duur zijn, vooral als je ervoor kiest om op zoek te gaan naar zeer competitieve zoekwoorden. Een work around daarvoor is het richten van long tail-keywords in een PPC-campagne. Omdat er minder concurrentie is, zullen ze veel goedkoper zijn, maar moeten ze toch gerichte bezoekers naar uw site leiden. Naarmate uw SEO-campagne wat meer grip krijgt, kunt u terugvallen op PPC-inspanningen.
Helpt u verbinding te maken met uw publiek

Concept van het opbouwen van publiek van volgers. Menselijke hand vormt een boom van publiek voor sociale media marketingstrategie, online business en reclame. Inhoud geschreven met lange staart zoekwoorden in gedachten helpt u verbinding te maken met uw publiek. Tegenwoordig is uw SEO-programma maar zo goed als uw inhoud. Als je je richt op het schrijven en publiceren van hoogwaardige, nuttige inhoud, zul je uiteindelijk grip krijgen in de zoekmachines. De lange staart-zoekwoorden die in uw niche bestaan, zijn een aanwijzing voor de soorten informatie waarnaar mensen op zoek zijn in uw niche. Schrijven met deze long tail-sleutelwoorden in het achterhoofd zal u helpen bij het ontwikkelen van inhoud en zal u verbinden met uw publiek op een manier die zich richt op de bredere zoekwoorden niet.

In eerste instantie zult u sleutelwoordonderzoek willen uitvoeren om enkele long tail-zoekwoorden te selecteren, maar het is ook belangrijk om analyses te controleren. Bekijk welke lange zoekwoorden het verkeer naar bepaalde pagina’s van uw site leiden en neem ze op in de mix als ze relevant zijn.