Wat is online engagement?

Betrokkenheid is dus het vermogen om de aandacht van een persoon te houden of om het individu ertoe te brengen deel te nemen aan een of andere activiteit.

Om dit een stap verder te brengen, kan online engagement worden gedefinieerd als de mogelijkheid van een website om de aandacht van een bezoeker vast te houden of de bezoeker ertoe te bewegen door de website te navigeren.

Om online betrokkenheid te meten, moet een organisatie eerst definiëren welke statistieken aangeven hoe de website de aandacht van een bezoeker zal trekken of de bezoeker ertoe bewegen rond de inhoud te klikken.

Waarom online engagement meten?

Er zijn veel redenen waarom het een goed idee is om te meten hoe betrokken bezoekers van uw website zijn. Laten we een aantal mogelijkheden verkennen:

1. Verhoog de advertentie-inkomsten

Voor uitgevers is het verkopen van advertenties op hun site een van hun belangrijkste inkomstenstromen. Uitgevers verkopen advertenties op kosten per duizend basis (CPM) en hun doel is om de hoogst mogelijke CPM bij de adverteerder in rekening te brengen. Adverteerders willen dat hun advertenties worden weergegeven op de meest gunstige locatie op hun website, zoals de startpagina, of misschien een deel van de site waarvan zij menen dat een gebruiker die geïnteresseerd is in hun product een bezoek zal brengen.

Wat als u, de uitgever, hogere CPM-advertenties zou kunnen verkopen op basis van de meest aantrekkelijke inhoud op uw site of misschien de meest betrokken / actieve bezoekers van uw website zou willen targeten? Als u de online betrokkenheid van uw bezoekers meet en vervolgens hun activiteit in realtime bewaakt, wordt dit een echte mogelijkheid. Vervolgens kunt u teruggaan naar adverteerders en een hogere CPM berekenen op basis van waar uw doelgroep het meest betrokken is bij uw site.

2. Voorspellende modellering

Een andere reden om online betrokkenheid te meten, is door het te gebruiken als een basislijn voor voorspellende modellen. Door uw historische verleidingsstatistieken te analyseren en een correlatieanalyse uit te voeren tussen betrokkenheid en de conversiegebeurtenissen op uw site, kunt u ontdekken welke gebeurtenissen op uw site het beste zijn in het voorspellen van succes. U kunt vervolgens een voorspellend model maken dat bezoekers in realtime beoordeelt op basis van hoe betrokken zij zijn bij uw site. Uw model kan ook de relatie tussen betrokkenheid en verkeersbron, trefwoord, recentheid van bezoek- of bezoeknummer analyseren.

3. Personalisatie

We weten allemaal dat elk bezoek aan uw website anders is, en elke bezoeker verwacht een andere ervaring, zelfs als u ze niet een geeft. Maar wat als je kon? Wat als u de gegevens die u van elke bezoeker verkrijgt, kunt gebruiken en hun ervaring op uw website kunt personaliseren? Dit is slechts een andere reden waarom u online betrokkenheid moet meten. Door te weten met wat voor soort inhoud elke individuele bezoeker het meest betrokken is, kunt u de mogelijkheid krijgen om hen de inhoud te geven die ze willen zien.

U kunt zoveel informatie over uw individuele bezoekers leren door hun betrokkenheid bij uw site te meten. Zijn ze vatbaar voor commentaar of beoordeling? Verkiezen zij om uw inhoud te delen via e-mail of sociale media? Al deze acties kunnen worden gemeten en vervolgens worden gebruikt om de bezoeker op uw website in realtime verder te betrekken.